Eve of the Apocalypse: Twilight

An Aeon of Strife map for Warcraft 3
It is currently December 11th, 2018, 4:50 pm

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: New Host Bot
PostPosted: July 10th, 2011, 11:42 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
I am in the process of trying to make up a new host bot for hosting the map once its finished. Will also use it for testing purposes on hosting. I am looking at using Ghost++ again unless there is something new or better out there, haven't found anything so far.

Catch is i need a second set of cd keys for roc and tft. The ones I had before were lost when the server holding everything cooked its hard drive, so I only have my main set of cd keys and that wont work for being able to run the bot and play at the same time. Also makes testing the bot a real bitch.

So does anyone have a set of cd keys i could use for this purpose? If you do that would be great. I would buy a set but my budget is extremely limited at the moment.

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: July 11th, 2011, 5:15 am 
Offline
Retired
Retired
User avatar

Joined: September 19th, 2006, 4:16 pm
Posts: 707
Ghost can send games to your LAN. You need to VPN to your server somehow. I'm running a bot for various stuff currently, if you have any questions about setting it up, I'd be glad to help.

_________________
I'm this forum's MVP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: July 11th, 2011, 10:29 am 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
doesnt the bot still need a cd key to post games in the game list on bnet though?

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: July 11th, 2011, 10:56 am 
Offline
Retired
Retired
User avatar

Joined: September 19th, 2006, 4:16 pm
Posts: 707
The bot does, but you can connect to the bot directly without interacting with battle.net.

Also, Blizzard shut down Warden so there is no need for BNLS anymore.

_________________
I'm this forum's MVP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: July 11th, 2011, 11:34 am 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
i noticed warden is gone now, thats a lot of bullshit that doesnt need to be dealt with anymore thank god. I know I could connect to the games the bot makes directly, but I wouldnt be able to get into bnet channels at all and that would defeat half the purpose of playing.

On another note, i dont remember what i did to get the bot to get the map configs setup, but it doesn't seem to work doing it on its own right now. Not sure if i had to make a config file and set the vaules manually due to it being protected or what.

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 2nd, 2011, 5:38 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: August 12th, 2006, 2:54 pm
Posts: 2362
Any update on this btw? Will be releasing 1.13 within a day or two if things go as planned.

I had intended to set up my own host bot, but my landlord decided to be an ass and not share his good internet anymore, so now i'm stuck on a shitty dsl that can barely keep a connection.

DarnYak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 3rd, 2011, 12:57 pm 
Offline
Retired
Retired
User avatar

Joined: September 19th, 2006, 4:16 pm
Posts: 707
I can offer you bot hosting in Europe.

_________________
I'm this forum's MVP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 7th, 2011, 9:00 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
I am still at a standstill on this due to only having one set of cd keys.

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 9th, 2011, 12:52 pm 
Offline
Corpse
Corpse

Joined: August 13th, 2006, 11:17 am
Posts: 1023
Location: Trollville, FlAmerica
PM'd you a set a cd keys for the hostbot.

_________________
Line 'em up.
"Black people don't play Mega Man, they play with guns or some shit." - Ion
"If it takes two whole days for a giraffe, you know that giraffe is a tall one." - Wade Phillips


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 9th, 2011, 1:43 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
Thanks jamn for the keys, finishing up the configs now and will be doing some testing shortly to get it all up and running. The bot will sit in channel EotA on east west and euro servers and will host the same game on all 3 realms.

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 9th, 2011, 2:22 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
Got the bot connecting fine now, but i cant seem to get it to autoconfig the map correctly. I know we had to do something last time yak but I dont remember what it was. Cant remember if we used a manually made config file or not.

This is a copy of a sample map config file the bot comes with.

#####################################################################################
### Map Name Section: ###
### Only change the map filename for map_path and map_localpath ###
### then ensure the same map that you list here is wherever your maps folder is ###
### (bot_mappath in ghost.cfg, usually the maps\ folder in the GHost folder) ###
### Examples: ###
### map_path = Maps\Download\Dota AllStars 6.59d.w3x ###
### map_localpath = Dota AllStars 6.59d.w3x ###
#####################################################################################

# the map path tells Warcraft III clients where to find the map on their system
# it is NOT the path to the map on the GHost++ system, in fact GHost++ doesn't require the map at all
# this path should NOT start with a slash (e.g. "\Maps\..." because it will make any replays saved by GHost unplayable)

map_path = Maps\FrozenThrone\Scenario\(12)WormWar.w3x

# map local path (for map downloads and automatic map value calculation)
# GHost++ doesn't require map files but if it has access to them it can send them to players
# it can also automatically calculate map values such as map_size, map_info, map_crc, map_sha1, etc...
# GHost++ will search bot_mappath + map_localpath for the map file (bot_mappath is set in the main config file)

map_localpath = (12)WormWar.w3x

#####################################################################################
### Manually entered information (when GHost cannot generate values properly) ###
### Unless the map isn't working properly you probably don't have to change these ###
#####################################################################################

# map type
# this is only for stats tracking, set it to map_type = dota if it is a dota map
# set it to map_type = w3mmd if the map uses the W3MMD standard (leave it blank if you don't know what this is)

map_type =

# map categories
# the match making category is used to select score data from the database when matchmaking is enabled
# the stats w3mmd category is used to insert data to the database when using map_type = w3mmd
# these are used to allow stats and scores to persist across multiple version of the same map

map_matchmakingcategory =
map_statsw3mmdcategory =

# map players and teams

map_numplayers = 12
map_numteams = 1

#
# slot structure
# [PID] [Download Status] [Slot Status] [Computer] [Team] [Colour] [Race] [Skill] [Handicap]
# - PID is always 0
# - Download Status is always 255
# - Slot Status is 0 for open, 1 for closed, 2 for occupied
# - Computer is 0 for no, 1 for yes
# - Team
# - Colour
# - Race is 1 for human, 2 for orc, 4 for night elf, 8 for undead, 32 for random (add 64 to any of these for selectable)
# - Skill is 0 for easy computer, 1 for normal computer or human, 2 for hard computer
# - Handicap is 50/60/70/80/90/100
#

map_slot1 = 0 255 0 0 0 0 8 1 100
map_slot2 = 0 255 0 0 0 1 8 1 100
map_slot3 = 0 255 0 0 0 2 8 1 100
map_slot4 = 0 255 0 0 0 3 8 1 100
map_slot5 = 0 255 0 0 0 4 8 1 100
map_slot6 = 0 255 0 0 0 5 8 1 100
map_slot7 = 0 255 0 0 0 6 8 1 100
map_slot8 = 0 255 0 0 0 7 8 1 100
map_slot9 = 0 255 0 0 0 8 8 1 100
map_slot10 = 0 255 0 0 0 9 8 1 100
map_slot11 = 0 255 0 0 0 10 8 1 100
map_slot12 = 0 255 0 0 0 11 8 1 100

# map options
# - you can combine these options by adding together all the options you want to use
# - for example to have fixed player settings and custom forces you would use "96"
# 4 = melee
# 32 = fixed player settings
# 64 = custom forces

map_options = 0

# map dimensions

map_width = 84 0
map_height = 84 0

# map information (if incorrect it will force downloading for players and kick from the game lobby)

map_size = 201 213 5 0
map_info = 206 105 219 80
map_crc = 15 15 71 22
map_sha1 = 91 92 122 144 89 127 250 70 133 235 247 76 193 31 109 105 36 250 36 16

#####################################################################################
### Values that are necessary to have, but rarely are required to be changed ###
#####################################################################################

# map speed
# 1 = slow
# 2 = normal
# 3 = fast

map_speed = 3

# map visibility
# 1 = hide terrain
# 2 = explored
# 3 = always visible
# 4 = default

map_visibility = 4

# map observers
# 1 = none
# 2 = on defeat
# 3 = allowed
# 4 = referees

map_observers = 1

# map flags
# - you can combine these flags by adding together all the options you want to use
# - for example to have teams together and fixed teams you would use "3"
# 1 = teams together
# 2 = fixed teams
# 4 = unit share
# 8 = random hero
# 16 = random races

map_flags = 3

# map filters are only used for filtering maps on battle.net and for specifying some metadata about the map
# most of these values won't affect anything important and can be changed as you wish

# map filter (maker)
# - you can combine these flags by adding together all the options you want to use (some combinations may not make sense)
# 1 = map was made by user
# 2 = map was made by blizzard

map_filter_maker = 1

# map filter (type)
# - you can combine these flags by adding together all the options you want to use (some combinations may not make sense)
# 1 = melee map
# 2 = scenario map

map_filter_type = 0

# map filter (size)
# - you can combine these flags by adding together all the options you want to use (some combinations may not make sense)
# 1 = small map
# 2 = medium map
# 4 = large map

map_filter_size = 4

# map filter (observers)
# - you can combine these flags by adding together all the options you want to use (some combinations may not make sense)
# 1 = full observers
# 2 = observers on death
# 4 = no observers

map_filter_obs = 4

#####################################################################################
### Templates by Varlock & Instinct121 ###
#####################################################################################

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 9th, 2011, 2:55 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: August 12th, 2006, 2:54 pm
Posts: 2362
Last time we had some manual config made by someone else. I would hope/assume that was fixed by now.

DarnYak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 9th, 2011, 3:15 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
Here are the important parts that I need to fill in i think.

# map players and teams

map_numplayers = 12
map_numteams = 1

#
# slot structure
# [PID] [Download Status] [Slot Status] [Computer] [Team] [Colour] [Race] [Skill] [Handicap]
# - PID is always 0
# - Download Status is always 255
# - Slot Status is 0 for open, 1 for closed, 2 for occupied
# - Computer is 0 for no, 1 for yes
# - Team
# - Colour
# - Race is 1 for human, 2 for orc, 4 for night elf, 8 for undead, 32 for random (add 64 to any of these for selectable)
# - Skill is 0 for easy computer, 1 for normal computer or human, 2 for hard computer
# - Handicap is 50/60/70/80/90/100
#

map_slot1 = 0 255 0 0 0 0 8 1 100
map_slot2 = 0 255 0 0 0 1 8 1 100
map_slot3 = 0 255 0 0 0 2 8 1 100
map_slot4 = 0 255 0 0 0 3 8 1 100
map_slot5 = 0 255 0 0 0 4 8 1 100
map_slot6 = 0 255 0 0 0 5 8 1 100
map_slot7 = 0 255 0 0 0 6 8 1 100
map_slot8 = 0 255 0 0 0 7 8 1 100
map_slot9 = 0 255 0 0 0 8 8 1 100
map_slot10 = 0 255 0 0 0 9 8 1 100
map_slot11 = 0 255 0 0 0 10 8 1 100
map_slot12 = 0 255 0 0 0 11 8 1 100


# map dimensions

map_width = 84 0
map_height = 84 0

# map information (if incorrect it will force downloading for players and kick from the game lobby)

map_size = 201 213 5 0
map_info = 206 105 219 80
map_crc = 15 15 71 22
map_sha1 = 91 92 122 144 89 127 250 70 133 235 247 76 193 31 109 105 36 250 36 16

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 10th, 2011, 1:55 pm 
Offline
Retired
Retired
User avatar

Joined: September 19th, 2006, 4:16 pm
Posts: 707
You didn't actually need any of that...

Code:
map_path = maps\download\exodus1.5.19.w3x
map_localpath = exodus1.5.19.w3x


# map defaulthcl
#  automatically sets the mode
#  requires one player for 2 tokens
#  can also be done in lobby with !hcl mode
#  e.g.: map_defaulthcl = apemso
map_defaulthcl =


# map loadingame
#  set to 1 if you want to start the game immediately after loading the map
#  there will appear a lag screen until all players have finished loading
#  this allowes e.g. chat while other players are still loading
map_loadingame = 0


# map observers
#  1 = none
#  3 = allowed (ghost will automatically add 2 observer slots)
map_observers = 1


That works for pretty much any map. It doesn't have the allpick code for EotA, but that's likely just one extra line.

_________________
I'm this forum's MVP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Host Bot
PostPosted: August 10th, 2011, 4:17 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: April 9th, 2006, 5:44 pm
Posts: 338
Location: Green Bay Wisconsin
we got it figured out last night. thread closed.

_________________
It's not rape if you yell surprise!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group